مارکت کد | پایگاه علوم محاسباتی ایران - بهترین پایگاه برای به اشتراک‌گذاری دستاوردهای علمی و کدهای متن باز

ارائه مطالب و فایل‌های مرتبط با رشتۀ مهندسی شیمی

۱۰ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

سامانه ارزیابی نشریات علمی کشور

سامانه ارزیابی نشریات علمی کشور

سامانه ارزیابی نشریات علمی کشور (http://journals.msrt.ir) با هدف ارزیابی و نظارت بر ارتقای نشریات علمی کشور طراحی و پیاده‌سازی شده است. با کمک این سامانه شما می‌توانید از وضعیت اعتبار و رتبه‌بندی نشریات کشور اطمینان حاصل نمایید. این سامانه تمامی رشته‌های دانشگاهی را شامل می‌شود.

به‌عنوان مثال از اینجا می‌توانید برترین نشریات کشور در شاخۀ مهندسی شیمی، نفت، و پلیمر را مشاهده نمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
آموزش نوشتن رزومه کاری و دانشگاهی

آموزش نوشتن رزومه کاری و دانشگاهی

رزومه در اصل یک کلمه فرانسوی است (résumé) و در فارسی هم به همین اسم یا CV (که مخفف واژۀ انگلیسی Curriculum Vitae است) شناخته میشود. رزومه یک مدرک چند صفحه‌ای می‌باشد که خلاصه‌ای از سوابق کاری و تحصیلات و مشخصات فرد در آن نوشته شده و معمولاً برای استخدام و گزینش (خصوصاً در مواردی که مصاحبه‌ای وجود دارد) کاربرد دارد. یعنی فرد این چند صفحه سوابق خودش را به جایی که تمایل دارد استخدام شود یا مثلاً ادامه تحصیل بدهد، ارائه می‌دهد.

به بیان ساده‌تر اینکه، وقتی شما داوطلب یک موقعیت شغلی یا تحصیلی هستید، باید رزومۀ خود را برای بررسی توسط داور یا مسئول گزینش محل موردنظر تحویل دهید تا آن‌ها با مطالعۀ رزومه نسبت به جذب شما تصمیم بگیرند.

اگر چه خیلی مهم است که شما رزومۀ را برای کجا و به چه منظوری نگارش می‌کنید و طبیعتاً تفاوت‌هایی در نحوۀ نگارش رزومه‌های مختلف برای ارسال به مکان‌های متفاوت و درخواست کردن موقعیت‌های گوناگون وجود دارد، اما مطالبی که در اینجا بیان می‌شود تقریباً عمومی است و در تمامی انواع رزومه‌ها قابل استفاده می‌باشد. 

برای دیدن مابقی مطالب به ادامه مطالب رجوع نمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
موتور جستجوی علمی دانشیار

موتور جستجوی علمی دانشیار

موتور جستجوی پورتال دانشیار (http://daneshyar.net)، موتوری قوی و سریع است که تقریباً تمامی منابع الکترونیکی را جستجو می‌کند و نتایج بازیابی‌شده از تمامی پایگاه‌ها و ناشران را به‌صورت یکجا روی پورتال به نمایش می‌گذارد.

پایگاه‌های اطلاعاتی پشتیبانی‌شونده توسط این موتور را می‌توانید از اینجا مشاهده نمایید. 


* استفادۀ بهتر از این پایگاه نیازمند به نصب بودن Adobe Flash Player در مرورگرتان می‌باشد که از نوار پایینی صفحۀ این وب‌سایت قابل دانلود است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
نمونه کارنامه‌ها و محل قبولی داوطلبان کنکور کارشناسی‌ارشد مهندسی شیمی سال 1393 و 1394

نمونه کارنامه‌ها و محل قبولی داوطلبان کنکور کارشناسی‌ارشد مهندسی شیمی سال 1393 و 1394

سال 93: نمونۀ اول ، نمونۀ دوم، نمونۀ سوم

سال 94: نمونۀ اول ، نمونۀ دوم، نمونۀ سوم

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ChemE
وب‌سایت Apply Abroad: بهترین مکان برای آشنایی با اصول اخذ پذیرش

وب‌سایت Apply Abroad: بهترین مکان برای آشنایی با اصول اخذ پذیرش

اپلای ابرود (ApplyAbroad.org) مجموعه‌ای شامل اطلاعات متنوع در زمینۀ گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خارج از ایران، مراحل و اطلاعات لازم جهت دریافت ویزای تحصیلی و گرفتن مهاجرت از کشورهای مختلف، از جمله کانادا، استرالیا و نیوزیلند است و با هدف کمک به دانشجویان ایرانی‌ برای ادامه تحصیل در خارج از کشور ایجاد شده است. در حال حاضر فروم و ویکی بزرگ‌ترین مجموعه اطلاعات اپلای ابرود به‌شمار می‌آیند که شامل اطلاعات زیادی در این زمینه می‌باشند.

این وب‌سایت از تمامی دانشجویان باتجربه در زمینه تحصیل در خارج از کشور دعوت می‌کند تا اطلاعات و تجربیات خود در مورد گرفتن پذیرش، خروج از کشور، و زندگی در خارج از کشور را در ویکی یا فروم این سایت بنویسند تا به تدریج مجموعۀ بزرگی از این اطلاعات گردآوری شود.

همچنین ویکی اپلای ابرود همچون ویکی‌پدیا قابلیت ویرایش دارد و هر فردی می‌تواند با رعایت قوانین مطالب آن را ویرایش نماید.

۲ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ChemE
وب‌سایت ndltd: مرجع رساله‌ها و پایان‌نامه‌های الکترونیکی دانشجویان آمریکا

وب‌سایت ndltd: مرجع رساله‌ها و پایان‌نامه‌های الکترونیکی دانشجویان آمریکا

وزارت آموزشی آمریکا با هدف ایجاد کتابخانۀ دیجیتالی جهانی رساله‌ها و پایان‌نامه‌های الکترونیک، وب‌سایت Networked Digital Library of Theses and Dissertations (به نشانی http://www.ndltd.org) را راه‌اندازی کرده است.

در این وب‌سایت از تمامی دانشجویان، با عنوان تسهیم اطلاعات دانشگاهی، دعوت به عمل آمده تا پایان‌نامه‌های خود را به‌صورت الکترونیک در آورده و آن را از طریق اینترنت به مجموعه پایان‌نامه‌های موجود در وب‌سایت اضافه نمایند. اکثر دانشگاه‌های آمریکا در این طرح شرکت کرده‌اند و سایر دانشگاه‌ها نیز وارد این طرح شده‌اند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
ابزارهایی برای نگارش صحیح متون انگلیسی

ابزارهایی برای نگارش صحیح متون انگلیسی

در هنگام نوشتن متون یا مقالات به زبان انگلیسی، گاه پیش می‌آید که چگونگی به‌کارگیری یک واژه یا عبارت یا جمله در زبان انگلیسی را نمی‌دانیم. یکی از روش‌های اطلاع از نحوۀ به‌کارگیری صحیح عبارات انگلیسی، بهره‌گیری از وب‌سایت‌های آنلاین و یا نرم‌افزارهایی است که بدین منظور طراحی گردیده است. 


1- استفاده از قابلیت‌های وب‌سایت Springer Exemplar:

وب‌سایت Springer Exemplar (به نشانی http://springerexemplar.com) وب‌سایتی برای آشنایی با نحوۀ به‌کار بردن صحیح واژه‌ها و عبارات مدنظر پژوهشگران در ادبیات علمی است. این وب‌سایت زیر نظر پایگاه اطلاعاتی Springer است. 

این وب‌سایت با جستجوی عبارت مدنظر پژوهشگر در بیش از 3000 ژورنال و حدود 200هزار کتاب از مجموعۀ انتشارات اشپرینگر، مثال‌هایی از نحوۀ کاربرد یک کلمه یا عبارت در ادبیات علمی ارائه می‌دهد. این جستجو به‌طور جامع در موضوعات مختلف علمی شامل علوم انسانی، پزشکی، مهندسی، ریاضیات، علوم کامپیوتر، بازرگانی، حقوق، و سایر حوزه‌های دانشگاهی مربوطه صورت می‌گیرد.


2- استفاده از نرم‌افزار StyleWriter:

یکی از نرم‌افزارهایی که می‌تواند در این زمینه بسیار مفید باشد نرم‌افزار StyleWriter است که سبک نوشتن شما را اصلاح می‌کند. کار کردن با این نرم‌افزار بسیار ساده بوده و کافی است آن را نصب کنید. پس از نصب، برنامه به‌طور خودکار روی Microsoft Word شما نیز فعال می‌شود.

بنابراین کافی است پس از نوشتن متن خود در نرم‌افزار ورد، بخش دلخواهی از متن یا تمام متن را انتخاب کرده و روی آیکون مربوط به Plain English Style Check کلیک کنید. در این هنگام، نرم‌افزار StyleWriter از شما خواهد پرسید که آیا مایلید فقط متن منتخب توسط نرم‌افزار بررسی شود یا تمام متن. سپس، پنجرۀ اصلی برنامه باز شده و متن شما را نشان خواهد داد.

اگر به قسمت پایین پنجرۀ برنامه دقت کنید، نمرۀ شما در سه حوزه‌ی مختلف نشان خواهد داد: یکی سبک نوشتن (هرچه بیش‌تر باشد بهتر است)، دومی متوسط طول جملات (هرچه کم‌تر باشد بهتر است) و سومی میزان استفاده از حالت مجهول  (passive) است (هرچه کم‌تر باشد بهتر است).

همچنین مواردی نیز ممکن است در درون متن به رنگ‌های مختلف مشخص شده باشند که با کلیک کردن روی آن‌ها می‌توانید به اصلاحشان بپردازید. برای مثال؛ کلماتی که معمولاً به اشتباه به‌جای کلمات دیگر به‌کار گرفته می‌شوند، کلمات زائد، افعال مجهول، افعال پنهان، کلمات پیچیده، کلماتی که بیش از حد استفاده شده‌اند، کلیشه‌ها، کلماتی که بد هجی شده‌اند و موارد بسیار دیگر. نکتۀ جالبی که در این نرم‌افزار وجود دارد این است که می‌توانید متناسب با نیاز خود، سبک‌های نگارش مختلفی را انتخاب کنید.

برای مثال اگر در حال نوشتن یک متن تبلیغاتی هستید از منوی Task گزینۀ Advertisement را انتخاب کنید و اگر مقالۀ علمی می‌نویسید گزینۀ Academic Paper را انتخاب کنید. این برنامه از ۱۳ سبک نگارش مختلف پشتیبانی می‌کند.

برای دانلود این نرم‌افزار با حجم ۱۴ مگابایت اینجا کلیک کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
چگونه یک رزومۀ مناسب برای دریافت بورسیه بنویسیم؟

چگونه یک رزومۀ مناسب برای دریافت بورسیه بنویسیم؟

اگر قصد دریافت بورسیه را دارید، در ابتدا باید بدانید رقابت سختی در پیش دارید. بنابراین باید بهترین و تأثیرگذارترین رزومه را برای ارائه به دانشگاه آماده کنید تا بتوانید شانس خود را برای دریافت بورسیه افزایش دهید.

یک رزومۀ مرتبط و منظم که به خوبی نوشته شده باشد می‌تواند در هنگام جستجو برای بورسیه بیشترین تأثیر را بگذارد. اکثر دانشگاه‌ها برای اعطای بورسیۀ تحصیلی از متقاضیان انتظار دارند که بتوانند رزومۀ مناسبی ارائه دهند. حتی اگر شما دارای سوابق درخشان تحصیلی یا کاری نیستید به هر حال می‌توانید تمام اطلاعات را صادقانه، دقیق، مرتبط، و منظم در کنار هم قرار دهید و یک رزومۀ قوی بنویسید.

رزومۀ شما باید تاریخچه‌ای از زندگی آکادمیک‌تان باشد که توانایی‌ها، مهارت‌ها، اهداف آینده، و تمام اطلاعاتی که برای گرفتن بورسیه کمک‌تان می‌کند را در بر داشته باشد. یک رزومۀ مناسب برای دریافت بورسیه که به خوبی نوشته شده است باید دارای دلایل انتخاب موضوع تحقیق و مزایای آن، سوابق آکادمیک متقاضی، مقالات منتشرشدۀ متقاضی، تجارب پژوهش، تجربۀ تدریس، جوایز و افتخارات فرد باشد.

در ادامه چند مرحله برای نوشتن یک رزومۀ حرفه‌ای برای گرفتن بورسیه توضیح داده شده است.

تمام اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنید:

بهترین روش این است که ابتدا تمام اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنید و پس از آن شروع به نوشتن رزومه کنید. یک لیست از تمام مدارک تحصیلی، افتخارات و جوایز خود (در صورت وجود)، دستاوردها، فعالیت‌های فوق برنامه و اطلاعاتی که فکر می‌کنید کمک‌تان کند تهیه کنید. سپس با نگاهی نقادانه رزومۀ خود را بررسی کنید و مواردی که ارزش ذکر کردن دارند را نگه دارید و بقیه را حذف نمایید.

رزومۀ خود را به درستی سازماندهی کنید:

پس از اتمام و جمع‌آوری اطلاعات به‌دست آمده حالا وقت این است که رزومۀ خود را به شکلی حرفه‌ای و هدفمند سازماندهی کنید؛ به این ترتیب که باید روند ذکر کردن موارد به‌صورت نزولی باشد، یعنی موفقیت‌ها و مدارک کسب‌شده را به گونه‌ای در رزومه قرار دهید که کارهای اخیرتان در ابتدای لیست باشد.

اطلاعاتی که باید در رزومه ذکر شوند:

تمام اطلاعات موردنیاز مانند نام کامل، شماره تلفن، آدرس پستی، ایمیل، تاریخ تولد، ملیت، مدارک تحصیلی، معدل مقاطع تحصیلی، زبان‌هایی که به آن‌ها تسلط دارید، مهارت‌های کامپیوتری، فعالیت‌های فوق برنامه، سرگرمی‌ها (تنها آن‌هایی که مرتبط هستند) و یا تجربۀ کار و یا کارآموزی و غیره را ذکر کنید.

ھمچنین می‌توانید اهداف خود و تأثیری را که دریافت بورسیه می‌تواند در به حقیقت پیوستن آنھا داشته باشد را عنوان کنید. اگر به بیانی ساده فقط دنبال به‌دست آوردن بورسیه هستید تا رایگان تحصیل کنید بهتر است آن را عنوان نکنید. از صحبت دربارۀ مسائل شخصی اعم از وضعیت تأهل، وابستگی‌های مذهبی، باور و مواضع سیاسی خود بپرهیزید.

واضح و صادق باشید:

نوشتن یک رزومۀ مزین به مهارت‌های فوق‌العاده، ممکن است وسوسه‌انگیز باشد، ولی برای نوشتن رزومه از مواردی استفاده نکنید که بعد نتوانید صدق آن را ثابت کنید. در هنگام نوشتن مهارت‌هایتان جانب صداقت را رعایت کنید، مهارت‌هایی که ندارید را ذکر نکنید و همچنین از خودتان زیاد تعریف نکنید. شما بورسیه را می‌خواهید، اما اغراق دربارۀ حقیقت یا بیان دستاوردهایی غیر مرتبط با اهدافتان کمکی به به‌دست آوردن بورسیه نمی‌کند.

بررسی نهایی قبل از ارسال:

قبل از ارسال رزومۀ خود آن را بررسی و اطمینان حاصل کنید که تمام اطلاعات مرتبط را ذکر کرده‌اید و رزومه‌تان بدون اشتباه است. اشتباه‌های کوچک تایپی یا گرامری تأثیر بدی می‌گذارند. از همه مهم‌تر از سپردن نگارش رزومۀ خود به دیگران خودداری کنید. حتی اگر خودتان در نوشتن عالی نیستید، به‌صورت آنلاین به جستجوی رزومه‌های بورسیۀ تحصیلی بپردازید و از روی مثال‌ها کپی کنید و در نهایت از شخصی کمک بخواهید که آن را چک کند. همچنین به خاطر داشته باشید رزومه جایی برای نشان دادن مهارت‌های تصویری‌تان نیست! با تمرکز روی اهدافتان ظاهری حرفه‌ای به آن بدهید و از سایز فونت مناسب استفاده کنید.

مابقی در ادامه مطالب

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
پروپوزال پایان‌نامه و پروپوزال تحقیق چیست؟

پروپوزال پایان‌نامه و پروپوزال تحقیق چیست؟

پروپوزال پایان‌نامه چیست؟

پروپوزال پایان‌نامه مطلبی است که توسط یک دانشجو برای کمیتۀ پایان‌نامه و استاد راهنما قبل از شروع به نگارش پایان‌نامه تهیه می‌شود. پروپوزال پایان‌نامه به‌عنوان راهکاری برای یک دانشجو برای اخذ تأییدیه از کمیتۀ پایان‌نامه و استاد راهنما برای کار بر روی موضوعی است که دانشجو علاقه به تهیۀ پایان‌نامه برای آن دارد. پروپوزال پایان‌نامه تعیین می‌کند که موضوع انتخاب‌شده توسط دانشجو برای انجام پایان‌نامه تصویب می‌شود یا خیر. در عمل دانشجویان نمی‌توانند نگارش پایان‌نامه خود را بدون اخذ تأییدیه برای موضوع انتخابی از کمیتۀ پایان‌نامه شروع کنند. این موضوع دلیل اصلی ارائۀ پروپوزال پایان‌نامه به کمیتۀ پایان‌نامه و استاد راهنما است. پروپوزال پایان‌نامه می‌تواند یک چشم‌انداز کلی دربارۀ موضوع و چگونگی انجام تحقیق دربارۀ آن ارائه، منابع مورد استفاده برای انجام مطالعه، و نیز مسئله و سوالات تحقیق که باید دربارۀ موضوع پاسخ داده شود، در اختیار خواننده قرار دهد.


پروپوزال تحقیق چیست؟

پروپوزال تحقیق یک درخواست برای پشتیبانی از موضوع تحقیق، راهنمایی برای انجام پروژه، یا تشریح مسائل مربوط به آن است. یک پروپوزال خوب به سرعت و به سادگی می‌تواند به سوالات زیر پاسخ دهد:

  • چه مسائلی در پایان‌نامه شما دنبال می‌شوند، هزینۀ انجام این تحقیق چقدر است، و به چه مقدار زمان برای انجام این بررسی نیاز است؟
  • چگونه پروژۀ پیشنهادی می‌تواند به منافع افراد و گروه‌های پشتیبان و ذینفع مربوط باشد؟
  • چه تفاوت‌هایی در پروژۀ شما برای دانشگاه، دانشجویان، رشته، ایالت، کشور، یا گروه‌های وابسته دیگر وجود دارد؟
  • چه فعالیت‌هایی تاکنون در حوزۀ موضوع تحقیق شما انجام شده است؟
  • چگونه شما انجام پروژۀ خود را برنامه‌ریزی کرده‌اید؟
  • چگونه امکان ارزیابی نتایج حاصل از تحقیق وجود دارد؟
  • چگونه شما باید پروژۀ انتخابی خود را انجام دهید؟
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
Affiliation یا وابستگی سازمانی چیست؟

Affiliation یا وابستگی سازمانی چیست؟

معمولاً در هنگام ثبت‌نام در یک مجله به‌عنوان نویسندۀ مسئول و یا در بخش معرفی نویسندگان مقاله در صفحۀ Title page مقاله، Affiliation نویسندگان موردنیاز است. Affiliation وابستگی سازمانی نویسندگان را مشخص می‌کند.

برای مثال Affiliation یک استاد از دانشکدۀ مهندسی شیمی دانشگاه تهران بدین شکل خواهد بود:

School of Chemical Engineering, College of Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE