مارکت کد | پایگاه علوم محاسباتی ایران - بهترین پایگاه برای به اشتراک‌گذاری دستاوردهای علمی و کدهای متن باز

ارائه مطالب و فایل‌های مرتبط با رشتۀ مهندسی شیمی

۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است

چگونه سرعت داوری یک مجله را بسنجیم؟

چگونه سرعت داوری یک مجله را بسنجیم؟

سرعت داوری مجله عاملی کلیدی در سرعت به چاپ رسیدن مقالۀ ما می‌باشد. معمولاً استانداردی برای این مسئله وجود ندارد. بعضاً مجلاتی هستند که فرآیند داوری مقاله در آن‌ها چندین سال طول می‌کشد. طول فرآیند داوری به چند عامل مهم بستگی دارد: 

  1. سرعت داوران و سردبیران مجله؛
  2. سرعت نویسندگان در بازنگری مقاله؛
  3. تعداد دفعات بازنگری مقاله. 

عامل اول تقریباً دست ما نیست. اما می‌توانیم در زمان انتخاب مجله تا حدی تقریبی از سرعت مجله به‌دست آوریم. 

یکی از عواملی که تعیین‌کنندۀ سرعت بالاتر مجله است، تعداد شماره‌های مجله در هر سال است. معمولاً مجلاتی که تعداد شمارۀ بیشتری در یک سال چاپ می‌کنند از سرعت بالاتری در داوری مقالات به نسبت مجلاتی که تعداد شماره‌های کمتری دارند برخوردارند.

همچنین می‌توانید با بررسی زمان ارسال، پذیرش، و نیز زمان چاپ مقالات گذشتۀ مجله که عموماً در صفحۀ اول مقاله ذکر می‌شود، سرعت داوری و چاپ مقالات در این مجلات را تخمین بزنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
چرا و چگونه مقاله مروری بنویسیم؟

چرا و چگونه مقاله مروری بنویسیم؟

حتماً در حیطۀ موضوع پایان‌نامۀ خود، یک مقالۀ مروری بنویسید. این کار سه مزیت عمده به همراه دارد:

  1. با منابع و مراجع مرتبط با پایان‌نامۀ خود به خوبی آشنا شده و یکجا جمع‌آوری کرده و با مطالعۀ آن‌ها اشراف خوبی به موضوع خواهید داشت.
  2. همچنین اگر باهوش باشید به راحتی و با گام‌هایی که توضیح داده می‌شود می‌توانید فصل پیشینۀ تحقیق پایان‌نامه را هم نگارش کنید.
  3. تجربۀ مقاله‌نویسی و ارتباط با ژورنال‌ها را خواهید داشت و این به نفع شماست تا بعد از دفاع پایان‌نامه به راحتی مقالۀ پژوهشی خود را نگارش و منتشر کنید.


همه می‌دانیم که مقالۀ مروری مقاله‌ای است که نظرات و نتایج محققینی را که پیرامون یک موضوع خاص پژوهشی انجام داده‌اند گردآوری کرده و البته نویسندۀ مقالۀ مروری هم می‌تواند انتقادات و تحلیل‌های شخصی را به آن اضافه کند.

با پیروی از گام‌های زیر می‌توانید یک مقالۀ مروری بنویسید:

گام نخست: غربال قیفی مطالب

در این گام لازم است تمامی متون و کتاب‌های اصلی پیرامون موضوع موردنظر جمع‌آوری و مطالعه شود. ارجاعاتی که نویسندگان کتاب‌های مرجع به مقالات داده‌اند، بسیار مهم است. لیستی از تمامی مقالات مرتبط باید گردآورده و تا حد امکان این لیست باید کامل باشد. توجه داشته باشید که در انتخاب انواع مقالات به هیچ وجه محدودیت زمانی وجود ندارد و مهم نیست سال انتشار مقاله چقدر قدیمی یا جدید باشد. تمامی مقالات مرتبط تا حد امکان باید جمع‌آوری شوند.

گام دوم: حذف چکیده های نامرتبط

حال که لیست شما تکمیل شد برای رهایی از سردرگمی و ترس از مطالعۀ مطالب بسیار، بهتر است اول چکیده‌ها را بخوانید و چکیده‌های نامرتبط را حذف کنید.

گام سوم: لیست کردن مقالات با تکرار بالا

در لیستی که در ابتدا تهیه کرده‌اید، مقالاتی هستند که از اهمیت بیشتری برخوردارند. این مقالات را شناسایی کنید، ارجاعات آن‌ها را مطالعه کرده و ارجاعاتی که بیش‌ترین تکرار را دارند مشخص کنید.

گام چهارم: تهیۀ لیست جدید

در این گام لیست قبلی شما تغییراتی خواهد کرد. این بار لیست جدیدی تهیه کرده به‌طوری که به‌ترتیب در ابتدا مقالاتی با بیش‌ترین ارجاعات و در انتها مقالاتی با کم‌ترین ارجاعات قرار داده شود.

گام پنجم: مطالعه و خلاصه‌برداری

مقالاتی که در لیست جدید آورده شده را جستجو کرده، بیابید و مطالعه کنید و از مطالب مرتبط آن‌ها تا جای امکان خلاصه تهیه کنید.

گام ششم: نگارش و انتشار مقاله

حال، خلاصه‌ها را با یک ترتیب منطقی کنار هم قرار دهید و مقالۀ مروری خود را نگارش کنید.


مطمئناً بسیاری بعد از مطالعۀ این گام‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نگارش مقالۀ مروری کار دشواری است، ولی چنین مقاله‌ای با رعایت تمامی گام‌ها، قطعاً ارزش چاپ در ژورنال‌های معتبر را خواهد داشت.

تأکید این نکته ضروری است که یک مقالۀ مروری خوب و درست فقط مرور بر دانش محققین یا مقالات چاپ‌شده به‌ترتیب تاریخ یا مقالات در دسترس نیست، بلکه یک مقالآ مروری خوب باید تمام دانش پژوهشگران را پیرامون یک موضوع خاص به خوبی جمع‌بندی کند.

توجه داشته باشید که نگارش یک مقالۀ مروری وقت نسبتاً طولانی‌ای از نویسنده خواهد گرفت و معمولاً ژورنال‌های معتبر مثل مجلات ISI با فاکتور تأثیر (IF) بالا، نگارش این مقالات را به افراد با تجربه‌ای می‌سپارند که در آن موضوع خاص تخصص و تجربۀ کاری بسیاری دارند و خود صاحب مقالات بسیارند.

اما با توضیحات بالا ناامید نشوید! ژورنال‌های با سطح اعتبار کمتر، معمولاً نگارش این نوع از مقالات را از دانشجویان و پژوهشگران آماتور نیز می‌پذیرند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
نرم‌افزار Adobe Presenter: ساخت اسلایدهای پویا و تعاملی

نرم‌افزار Adobe Presenter: ساخت اسلایدهای پویا و تعاملی

Adobe Presenter یک نرم افزار رسانه قدرتمند و ابزاری برای تالیف آموزش‌های الکترونیکی می‌باشد که تقریباً هرکسی را قادر می‌سازد تا ارائه (presentation) خسته‌کننده و یکنواخت خود را به یک Adobe Flash Player پویا و تعاملی تبدیل کند. تنها با چند کلیک، شما می‌توانید فایل پاورپوینت خود را به یک ارائه سرگرم‌کننده مولتی‌مدیا به همراه صدای راوی (narration) تبدیل کنید. شما به راحتی قادر خواهید بود تا صدا، ویدیو، انیمیشن و آزمون‌های کوچک مخصوص دوره‌های آموزش الکترونیک را به ارائه خود اضافه کنید.

قابلیت‌های کلیدی نرم افزار Adobe Presenter:
- ایجاد آسان یک ارائه فلش حرفه‌ای و تعاملی
- وارد نمودن و ویرایش ویدیوها با هر فرمتی و خروجی به‌عنوان یک SWF
- ضبط و ویرایش صدا با کیفیت بالا
- امکان سفارشی‌سازی برای یک نام تجاری خاص
- امکان وارد نمودن آزمون‌ها و نظرسنجی‌ها به‌صورت تعاملی
- انتشار محتوا به‌عنوان یک فایل PDF، با حفظ تمام انیمیشن‌ها
- ایجاد محتوای سازگار با AICC و SCORM
- ادغام با نرم‌افزار Adobe Acrobat Connect برای توسعه، مدیریت، انتقال و پیگیری مطالب

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
5 نکته قبل از ارسال مقالۀ پژوهشی به ژورنال ISI

5 نکته قبل از ارسال مقالۀ پژوهشی به ژورنال ISI

وقتی مقالۀ خود را به نگارش در می‌آورید، وقت آن می‌رسد که آن را در یکی از ژورنال‌های معتبر داخلی یا خارجی منتشر کنید. برای ارسال مقاله نکته‌های زیر را در نظر داشته باشید.

1- از چه ایمیلی استفاده کنم؟

در ایجاد حساب کاربری برای خود در سایت ژورنال، حتماً از ایمیلی استفاده کنید که همیشه در دسترس شماست و قابلیت اطمینان بالائی از نظر ظرفیت و امنیت داشته باشد؛ چرا که تمامی مکاتبات شما از طریق ایمیلی که در حساب کاربری ایجاد می­کنید، انجام می­گیرد. به عبارت دیگر در صورتی که امکان این وجود دارد که ایمیل شما موقتی باشد (مانند ایمیل­هایی که در پایگاه دانشگاه برای دانشجویان ایجاد می­شود) از آن برای ایجاد حساب کاربری استفاده نکنید. اساساً هر پژوهشگر بایستی دارای دو ایمیل General و Academic باشد. ایمیل General در پایگاه‌هایی مانند Google، Yahoo، و غیره ایجاد می­شود و ایمیل Academic از دانشگاه یا مؤسسۀ علمی که پژوهشگر وابسته به آن بوده، نشئت می‌گیرد. شما می­توانید در متن مقاله ایمیلی متفاوت با آنچه در ایجاد حساب کاربری ایجاد می­کنید داشته باشید. همچنین در صورتی که شما به‌عنوان داور در ژورنالی انتخاب شدید، از طریق این ایمیل با شما مکاتبه خواهد شد. هر چند غالب ژورنال­های معتبر اطلاعات پستی نویسندۀ مسئول را نیز در متن مقاله ارائه می­کنند که آنجا شما می­توانید ایمیل  Generalخود را بنویسید.

2- فرآیند داوری مقاله طولانی است، صبر داشته باشید!

اگر مقاله‌ای به ژورنال معتبر ارسال می­کنید باید بدانید که پروسۀ داوری و اعمال نظر طولانی است. معمولاً فرآیند چاپ مقاله در ژورنال­های معتبر طولانی و به‌صورت میانگین تقریباً یک سال است. تاریخ­های دریافت، اصلاح، و پذیرش مقاله در غالب ژورنال­ها برای هر مقاله قید می­شود. پس با دقت در این تاریخ­ها می­توان زمان تقریبی فرآیند داوری را دریافت. بنابراین باید صبور باشید و از ارسال ایمیل­های مختلف جهت اطلاع از وضعیت مقالۀ ارسالی به ادیتور جداً خودداری کنید. نکتۀ مهم اینکه، ادیتورها معمولاً مقالات بهتر را در اولویت قرار می­دهند. یعنی شما شاید دو مقاله را هم زمان و با سطوح علمی متفاوت در یک ژورنال معتبر سابمیت کنید، ولی ادیتور مقالۀ­ بهتر را زودتر به داوران ارسال می‌کند. نکتۀ بعدی اینکه به هر حال اعتبار نویسنده نیز در تسریع فرآیند اعلام نظر ژورنال مؤثر است. قطعاً افرادی که دارای اعتبار علمی بالاتر هستند و در آن ژورنال دارای مقاله­ می‌باشند و به‌ویژه داوری مقالاتی را در ژورنال مذکور انجام داده‌­اند، در اولویت قرار می­گیرند. هرچند این اولویت قطعی و رسمی نیست اما به هر حال از نظر روانی مؤثر است.

3- در مقالۀ خود، به ژورنال هدف‌تان ارجاع بدهید!

در صورتی که نوشتۀ خود را به یکی از انتشارات معتبر، به‌ویژه الزویر، می­فرستید، حتماً سعی کنید به مقالات ژورنال موردنظر خود ارجاع دهید. تجربه نشان داده که این ارجاعات می‌تواند در داوری مثبت و پذیرش مقالۀ شما مؤثر باشد. سعی کنید حداقل چهار مرجع از مراجع مقاله‌تان را از مقالات ژورنال موردنظرتان انتخاب کنید.

4- شما نمی‌توانید یک مقاله را هم‌زمان به دو ژورنال بفرستید

البته این مسئله بیشتر یک منع اخلاقی است تا قانونی. هرچند که قانوناً هم مجاز به این کار نیستید، اما چه بسا در صورت انجام این کار، مسئولان ژورنال متوجه این کار نشوند، با این وجود اخلاقاً شما مجاز به ارسال یک مقاله به چند جا به‌صورت هم‌زمان نیستید و بهتر است این نکته را رعایت کنید. به‌عبارت دیگر، صبر کنید تا نتایج داوری یک ژورنال به دستتان برسد، و بعد اگر مقاله‌تان با مشکلی مواجه شد، به یک ژورنال جدید بفرستید. عدم ارسال هم‌زمان مقاله به دو ژورنال این خوبی را هم دارد که در صورت رد شدن مقاله از سوی یک ژورنال، می‌توانید دلایل رد شدن مقاله و نقاط ضعفی که مقاله‌تان داشته را از طریق داوری صورت گرفته دریابید و برای ارسال آن به ژورنال دیگر، نظرات داوران ژورنال­های قبلی را در نوشته‌تان اعمال کنید. این مسئله باعث بالا رفتن کیفیت مقاله شده و احتمال رد شدن مجدد مقاله را منتفی می‌سازد.

5- به هزینه‌هایی که ژورنال‌ها برای رسیدگی و داوری و انتشار مقالۀ شما دریافت می‌کنند، توجه داشته باشید

در گذشته، نویسندگان هر مقاله‌ای را که به ژورنال ارسال می­کردند، به‌صورت رایگان منتشر می­شد. از مدت­ها قبل فرآیند این کار به این سمت رفته است که حتی مجلاتی که وابستگی سازمانی و بودجه‌ای به یک مرکز دانشگاهی یا صنعتی یا علمی داشته­اند هم به این سمت می­روند که خودکفا بشوند و برای خودکفاشدن هم علاوه بر فروش نسخۀ چاپی مقالات خود، به پژوهشگران و مراکز علمی از مسیر اخذ هزینه­های رسیدگی به مقاله و انتشار آن از نویسنده هم اقدام می­کنند. برخی از ژورنال­ها هم این داستان را به سمتی سوق داده‌­اند که نویسنده در صورتی که بخواهد مقالۀ ایشان در وب­سایت ژورنال قابل­ رویت و دانلود رایگان باشد لازم است که هزینۀ انتشار را به ژورنال بپردازد، وگرنه ژورنال در صورتی که این هزینه را از نویسنده دریافت نکند مجبور خواهد بود مقاله را به‌صورت غیر رایگان در وب‌سایت برای دانلود پولی قرار بدهد.

هزینه‌هایی که مجلات بابت انتشار مقالات از نویسندگان دریافت می‌کنند معمولاً عبارتند از هزینۀ رسیدگی به مقاله (Processing Fee)، هزینۀ داوری سریع، هزینۀ دسترسی رایگان (Open Access Fee و هزینۀ انتشار یا هزینۀ مؤلف.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
راهنمای کامل اخذ پروژۀ کسری خدمت سربازی

راهنمای کامل اخذ پروژۀ کسری خدمت سربازی

این کتابچه حاوی تمامی اطلاعاتی است که می‌بایست برای اخذ پروژۀ کسری خدمت سربازی دانست. قوانین و مقررات آن تا سال 1395 می‌باشد. برای دریافت آن به اینجا مراجعه نمایید.

همچنین در ادامه چند سایت مفید دیگر برای اطلاع بیشتر از پروسۀ کسری خدمت سربازی:

1- وبلاگ بنیاد نخبگان نیروهای مسلح (وبلاگ حقیقی است و زیر نظر بنیاد نخبگان نیروهای مسلح نمی‌باشد): http://bonyad.blog.ir

2- افسر نیوز: http://afsarnews.ir


* قانون مصوب "عدم اعطای کسری خدمت به متولدین 73 به بعد" مشمول پروژۀ کسری خدمت سربازی نمی‌باشد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE
وب‌سایت تهران پرداخت: خدمات پرداخت آنلاین دانشجویی

وب‌سایت تهران پرداخت: خدمات پرداخت آنلاین دانشجویی

تهران پرداخت (http://www.tehranpayment.com) توسط تعدادی از دانشجویان دکتری و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی‌ارشد دانشگاه تهران تأسیس شده است. این گروه از سال 1383 به‌صورت غیر متمرکز برای دانشجویان دانشگاه تهران، پرداخت‌های الکترونیکی مرتبط با فرآیند درخواست پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور و سایر پرداخت‌های دانشگاهی مانند سابمیت مقالات را انجام می‌داده است. در طول این سال‌ها این گروه وارد فعالیت‌های مختلفی همچون واردات کتب خارجی به‌صورت سفارشی، تأمین اشتراک مجلات خارجی، تهیه گزارش‌ها و مستندات استاندارد خارجی، و خدمات پستی و اداری برای ایرانیان خارج از کشور در شهر تهران نیز شده است. 

با توجه به وجود تجربه دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا در این گروه، همواره موضوع ارائه مشاورۀ رایگان اپلای جزئی از خدمات ارائه‌شده در وب سایت بوده و خواهد بود. تهران پرداخت تاکنون به بیش از 15000 دانشجو، استاد دانشگاه، و پژوهشگر خدمات پرداخت آنلاین ارائه نموده است و روزانه مرجع تعداد زیادی از فعالان در زمینه‌های علمی و دانشگاهی می‌باشد. 
این گروه همچنین به سازمان‌های دولتی و خصوصی زیادی در زمینه‌های مختلف کاری ارائه خدمات نموده است که فهرست نمونه‌ای از این مشتریان سازمانی در ادامه آمده است: دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، شرکت همراه اول، شهرداری تهران، وزارت راه و شهرسازی، بانک ملت، پژوهشگاه صنعت نفت، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران (پلیس فتا).
گروه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران همواره تلاش می‌نماید تا با ارائه خدمات متمایز با کمترین قیمت به دانشجویان و دانش‌پژوهان، دین خود را به خاستگاه اصلی خود یعنی دانشگاه ادا نماید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE

عملگرهای مورد استفاده در موتورهای جستجوی علمی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ChemE